Preot paroh Polosan Constantin

Preoți slujitori Octombrie 27, 2014

Născut la data de 23 august 1967 în satul Ivăneş, comuna Bicaz-Chei, judeţul Neamţ, din părinţii Sabin şi Lucreţia Polosan.

Am urmat şcoala primară şi gimnazială în satul Ivăneş,comuna Bicaz-Chei, judeţul Neamţ.

În anul 1981 m-am înscris la Liceul Industrial din oraşul Bicaz, pe care l-am absolvit în anul 1985, susţinând şi examenul de Bacalaureat.

Din 26 septembrie 1985 am satisfăcut stagiul militar la Craiova, până la 15 ianuarie 1987.

În anul 1989 m-am angajat la Filatura de in şi cânepă din oraşul Gheorgheni, judeţul Harghita, funcţionând în paralel şi la Oficiul Parohial  Ortodox Gheorgheni, având funcţia de cântăreţ  bisericesc.

În anul 1990 am susţinut examenul de admitere la Facultatea de Teologie “Andrei Saguna” Sibiu, la care am fost declarat “Admis”.

În anul 1994 am absolvit facultatea şi am susţinut examenul de Licenţă în Teologie.

În septembrie acelaşi an am susţinut examenul de admitere la cursurile de studii aprofundate, secţia Istorie, specialitatea Istorie Bisericească Universală, fiind declarat “Admis”.

În mai 1995 am absolvit aceste cursuri şi am susţinut examenul de absolvire cu disertaţia având ca titlu: ”Sfântul Grigorie Palama şi isihasmul în viziunea lui Dumitru Stăniloae şi John Meyendorff." Studiu comparativ.

În luna iulie (28 şi respectiv 30 iulie) am fost hirotonit diacon apoi preot. Din data de 13 august 1995 funcţionez până în prezent ca preot paroh al parohiei Dămuc-Ivăneş.